Gültekin Uysal geçmişi çabuk unuttu! Zihni sakinleştiren 28 Şubat açıklaması
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 28 Şubat’ın yıl dönümünde akıllara durgunluk veren bir açıklama yaptı.
CHP ve İYİ Parti ittifakındaki ortaklarının postmodern darbe sürecinde yaptıklarını unutmuş gibi görünen Uysal, “28 Şubat’ın asıl kurbanları Millet İttifakındadır. Ürünleri iktidarda olanlar” dedi.
Yeni Asya gazetesine konuşan Uysal, “28 Şubat ruhu AKP ve Sayın Erdoğan şahsında yaşıyor” dedi.
Türkiye, 28 Şubat’ın karanlık dönemine CHP liderliğindeki vesayet merkezlerinin baskısıyla girdi. O dönemde SSK Genel Müdürü olan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü için “bir metre bez” tabirini kullanıyor; İçişleri Bakanı olan ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, “MGK kararları uygulanmalı” diyordu.
AYNI GÜLTEKİN UYSAL: CHP’DE GÜÇ EKSİKLİĞİ, SIRA DÖNEMİ
Demokrat Parti Genel Başkanı olduktan kısa bir süre sonra Yeni Asya gazetesine açıklamalarda bulunan Gültekin Uysal’ın CHP iktidar dönemini “yokluk, kuyruk, karaborsa dönemi” olarak nitelendirdiği ve milletin hiçbir zaman CHP’ye denk gelmediği belirlendi. CHP’nin ‘heybetli ve zalim’ çizgisi.
HALKTA İLK BAŞÖRTÜ YASAĞI CHP DÖNEMİNDE OLDU
CHP uzun yıllardır başörtüsü yasağının en büyük destekçisi. 1978’de Bülent Ecevit başbakan olunca, CHP hükümetinin Çalışma Bakanlığı ilk kez kadın memurların başörtüsü takmasını resmen yasakladı.
12 Eylül darbesi öncesi üniversitelerde başlayan yasaklar farklı şehirlerde de yaygınlaşarak devam etti.
Darbeden sonra ilk olarak 1983 yılında üniversitede serbest bırakılan başörtüsü, Danıştay’a götürülerek yeniden yasaklandı. 1984’te kaldırılan yasak, 1987’de yeniden getirildi. Turgut Özal’ın girişimleriyle çıkarılan her iki düzenleme de Anayasa Mahkemesi’nce iptal edildi.
1990 yılında çıkarılan yeni yasa, SHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Mahkeme, SHP’nin talebini reddetti.
YASAL BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI
28 Şubat sürecinde YÖK 1997’de hukuka aykırı bir karar alarak üniversitelerde başörtüsü yasağı getirdi. Başörtülü öğrencilerin sadece derslere girmesi değil, kampüste dolaşması bile yasaklandı.
O günlerde Kılıçdaroğlu başörtüsü takıyordu. “Bir bez parçası olarak”küçük düşürüyordu.
MERVE KAVAKCI başörtüsü taktığı için küfür edemiyor
1999 yılında milletvekili seçilen Merve Kavakçı, DSP’li milletvekilleri tarafından başörtüsü taktığı için TBMM’de protesto edildi. DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit tarafından zorla salondan uzaklaştırıldı.
2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP, başörtülü aday olmasın diye çıtayı yükseltti. 27 Nisan muhtırası ile süreç yeni darbeye hazırlanmak istendi.
CHP BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜNE OY VERMEDİ
2008 yılında üniversitelerde başörtüsü yasağı 411 milletvekilinin oyu ile kaldırıldı. CHP bu oylamada aleyhte oy kullandı.
2013 yılında kamuda başörtülü çalışma yasağına son verildi.
BAŞÖRTÜSÜ CHP’NİN İSTEĞİYLE ÇIKARILDI
Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri başörtüsü yasağının kaldırılması kararını Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. DSP’li milletvekillerinin desteğini alan CHP, değişikliğin iptalini veya hükümsüz kabul edilmesini ve uygulanmasının durdurulmasını talep etti.
Yargıtay, CHP’nin talebini kabul ederek üniversitelerde başörtüsü serbestliğine ilişkin anayasa değişikliğini iptal ederek geçerliliğini askıya aldı.
Bu arada Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da 14 Mart 2008’deydi. “laikliğe aykırı eylemlerin odak noktası oldu”partisi aleyhine Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.
CHP yeniden başörtüsü yasağını getirmeye çalışırken, 2008’de başörtüsü açılımı adı altında bir parti programı da düzenledi. çarşaf giyen kadınlar için rozetonu giydi.
2009 yılında yaşanan kaset skandalıyla genel lider değişti. CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başörtülü kızlar üniversiteye rahatlıkla girebiliyor ve bunu CHP çözecek” dedi. Ama bir gün sonra “Kızlar okula başörtülü gidecek demedim”geri adım attı.
28 Şubat’ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “28 Şubat mağdurlarıyla da barışacağız, 28 Şubat halkının açtığı yaraları saracağız, vedalaşacağız”dedi.
Ancak Kılıçdaroğlu’nun 1998 yılında SSK Genel Müdürü iken başörtülü işçiler hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun o dönemki açıklaması şöyle:
“Başbakanlık genelgeleri doğrultusunda personelimizin kılık kıyafet kurallarına uymasını rica ediyoruz. Personelin birçoğu başörtüsünü çıkardı, bir kısmı başörtüsünün üzerine peruk takmaya başladı. Mahkeme kuralları var. SSK avukatları mecbur. Duruşmalara başörtülü katılmakta ısrar edip mahkemeye giremeyince kendilerine verilen davalar tehlikeye giriyor.
sehitkamil-ajans.xyz