Kartal Belediyesi Aşevi ve Afet İşleri Müdürlüğü’nde Muhtarları Ağırladı
Kartal Belediyesi, ilçede görev yapan 20 mahalle muhtarını Kartal Belediyesi Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi-Gıda Bankası ve Afet İşleri Müdürlüğü’nde ağırladı.
Kartallı muhtarlar, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi ve Yemek Bankası’nı ziyaret ederek yetkili gıda mühendislerinden bilgi aldı. Daha sonra Afet İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden muhtarlara Kartal Belediyesi’nin afetlerle ilgili faaliyetleri ve toplanma alanları anlatıldı, sunumla uygulamalı eğitimler verildi.
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ağdaş’ın da katıldığı programda, muhtarlara özel kıyafet ve hijyen kurallarına uyularak aşevinin üretildiği alanlar gezdirildi. Her gün yoğun bir çalışma temposuyla hizmet veren Kartal Belediyesi Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi ve Yemek Bankası’nı ziyaret eden Kartal Muhtarları, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gamze Yavuzer ve Aşevi Sorumlusu Özlem Doğan tarafından karşılandı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Ağdaş ve Muhtarlar Müdürü Banu Kocadağ’ın da eşlik ettiği muhtarlar, hijyen istasyonunda önce ellerini yıkadı, ardından bone, önlük ve galoşlardan oluşan hijyen tedbirlerini uygulayarak aşevinin bölümlerinde inceleme yaptı.
65 YAŞ ÜZERİNDE VE İHTİYAÇ OLAN VATANDAŞLARA HER GÜN SICAK YEMEK HİZMETİ
Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ağdaş, maddi sıkıntı veya sağlık nedeniyle Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuran 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara aşevinde hazırlanan yemeklerin her gün sıcak olarak servis edildiğini duyurdu.
“DEPREM BÖLGESİNDE DE HİZMET VERDİK”
Geçen yıl yaşanan deprem felaketinin ardından 3 ay boyunca deprem bölgesindeki depremzedelere hizmet verdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Ağdaş, Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi çalışanlarının sıcak yemek ve seyyar ikram araçlarıyla depremzedelerin yanında olduklarını söyledi. Aşevi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Gıda Bankası’nın, Kartallı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından gelen bağışların ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasını sağladığını belirtti.
“İHTİYAÇ OLAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Aşevi Sorumlusu Gıda Mühendisi Hasret Doğan, aşevinde günlük 2000 porsiyon sıcak çorba, 1500 porsiyon sıcak yemek ve cenazeler için hazırlanan pidelerin üretildiği alanları inceleyen muhtarlara bilgi verdi. Aşevinde her gün 2 bin porsiyon sıcak çorba üretilip metro istasyonları, otomotiv sanayi ve Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi önünde vatandaşlara ikram edildiğini belirtti. Ayrıca 1200 anaokulu öğrencisi ve 300 ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek üretildiğini kaydeden Doğan, yemeklerin özel paketleme sistemiyle ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaştırıldığını belirtti. Ramazan ayında aşevinde sahur ve iftar yemeklerinin de üretildiğini belirten Doğan, Kartal’da günde ortalama 8-10 cenaze için sıcak pide üretilip taziye evlerine ayranla gönderildiğini söyledi.
ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gamze Yavuzer, mahalle muhtarlarının ihtiyaç sahibi aileleri belediyeye bildirmesi gerektiğini söyledi. Gerekli incelemelerin ardından ihtiyaç sahiplerine günde 3 öğün yemek gönderildiğini belirtti. Engelli bireyler için aşevinde her gün ortalama 20 adet doğum günü pastası yapıldığını ve adreslerine teslim edilerek doğum günlerinin kutlandığını belirtti.
AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI ANLATILDI
Kartallı muhtarlar aşevi programının ardından Afet İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Afet İşleri Müdürü Ozan Haydar Selmanpakoğlu, belediyenin lojistik deposunu, il eğitim alanlarını gezdirerek, yürüttükleri faaliyetleri anlattı. Afet Uyum Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda olası afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. Toplanma alanları ve yeni afet altyapıları hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme toplantısı ve ziyaretin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Ağdaş, muhtarlara günün anısına saat hediye etti.
basmakcihaber.com.tr