Haber

Kayseri Kocasinan’da dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Türkiye’nin ilçe belediyeleri ölçeğinde en büyük kentsel dönüşüm projelerini yürüten belediye olduklarını vurgulayan Kayseri’nin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında toplam 3 bin 430 konutu tamamladıklarını, 2 bin 185 tanesini teslim ettiler.

Önder Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini ve dönüşümle toplumsal dönüşümü aynı zamanda gerçekleştirdiklerini belirtti. belirtilmiş.

Önder Çolakbayrakdar, “Kentsel dönüşüm bizim için öncelikle toplumsal bir dönüşümdür” diyerek şöyle devam etti: Göreve geldiğimden bu yana 8 yıldır 11 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızla devam ediyor. ‘Kocasinan’ deyince akla ilk olarak kentsel dönüşüm geliyor. Kocasinan’da kentsel dönüşüm eşittir. Yani kentsel dönüşüm bizim olmazsa olmazımız. Çünkü biliyoruz ki; Geleceğimize ve çocuklarımıza yakışır, okul, park, yeşil alan, çarşı, cami, sosyal tesisler ve her türlü belediye hizmetleri ile çağdaş standartlarda bir mahalle inşa etmek ancak kentsel dönüşümle mümkündür. Bunun için vatandaşlar için bir fırsat olan dönüşümü ihtiyaç duyulan her mahallede gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Özellikle mahallelerimizde hemşehrilerimizin hayatlarına dokunarak onlara daha keyifli bir yaşam ortamı sunuyoruz. Kentsel dönüşümle mahallelerimiz daha güzel ve değerli hale geliyor. Verdiğimiz hizmetlerle çocuklarımız daha uygun bir Kocasinan’da yetişecek. Hizmet verebileceğimiz, mahalle kültürünün yaşatıldığı, insanların bir araya gelebildiği, insana yakışır huzurlu yaşam alanları oluşturmak için kentsel dönüşüm projeleri üretiyoruz. 7’den 70’e, genci, yaşlısı, kadını, erkeği tüm hemşehrilerimin sosyal ihtiyaçlarının karşılanabildiği huzur içinde; Mutlu, huzurlu yaşayabilecekleri, kendilerini ayrıcalıklı görecekleri Kocasinan’ı kurmak için çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bugüne kadar toplam 2.185 konutu teslim ettik ve vatandaşlarımız sıcak evlerinde huzur içinde yaşıyor. 1.245 konutun inşaatı devam ediyor. Yani bu zamana kadar 3 bin 430 konutu kentsel dönüşümle bölgemize kazandırıyoruz. Amacımız; İlçemizde kentsel dönüşüm ihtiyacı olan tüm bölgelerde dönüşüm çalışmalarını tamamlamak ve Kocasinan’ı baştan aşağı yenilemektir” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye örnek olacak kentsel dönüşüm projeleriyle yeni çağdaş mahalleler inşa ederek ilçeye yeni bir kimlik ve çehre kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu